Ondermijnende criminaliteit je ziet het pas als je het door hebt

Veel medewerkers van de Gemeente Groningen komen in hun werk, zonder dat ze het door hebben, in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Dat kan in de vorm van ongure types die aan de balie komen tot leegstaande panden waar collega’s van de plantsoendienst tijdens hun werk verdachte activiteiten opmerken. Om collega’s te informeren over het onderwerp ondermijnende criminaliteit, heeft de Gemeente Groningen, in samenwerking met RIEC Noord, een aantal workshops georganiseerd waarin de ins en outs van het onderwerp worden toegelicht.

De vraag tweeledig:

Ontwikkel een uitnodiging om medewerkers te enthousiasmeren voor de workshop én bedenk een vorm om het onderwerp Ondermijnende criminaliteit kort uit te leggen/te introduceren.

Trailer en Introductiefilm

Uit 4 bedrijven die mee pitchten, zijn wij gekozen en wel om het eigentijdse concept en de duidelijke werkwijze. We hebben ingezet op de kijker laten ervaren, laten voelen.

Want dat onderbuikgevoel speelt een grote rol als het gaat over Ondermijnende criminaliteit.

Voor de filmtrailer, die dient als uitnodiging van de medewerkers, hebben we spannende scènes gedraaid in een kapperszaak, in een natuurgebied in Groningen en op een verlaten bedrijventerrein. Om dat onderbuikgevoel te prikkelen!

In de introductiefilm hebben we gekozen voor een professionele presentatrice. Zij is een neutrale toeschouwer in een aantal verdachte situaties (zoals een man die met een vrouw op het gemeentehuis komt en het paspoort van de vrouw beheert) en zij stelt vragen die een kijker zou kunnen hebben.

Heeft u ook een verhaal dat met de juiste kleur en impact verteld moet worden?

Bekijk ook deze producties:

We zijn trots te mogen werken voor: