Safety Alert

Een safety alert die veiligheidsbewustzijn creëert!

Een safety alert is een middel door Movere Media bedacht om de veiligheid op de werkvloer te bevorderen. Als bedrijf is het van groot belang om een veilige werkomgeving te creëren voor uw medewerkers. Maar hoe zorgt u ervoor dat veilig werken top of mind blijft bij uw medewerkers?

Een safety alert is een film waarin een voorgevallen incident of bedrijfsongeval opnieuw in scène wordt gezet en wordt geëvalueerd door de betrokken collega te interviewen en te vragen naar de gevolgen die hij/zij heeft ondervonden. De films dragen bij aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van medewerkers. De kracht zit namelijk in de horizontale manier van communiceren: collega’s onderling nemen meer van elkaar aan dan wanneer er regels vanuit de directie de organisatie worden in geslingerd.

Meer dan 15 jaar ervaring

Movere Media helpt bedrijven om veiligheid en veilig werken ‘on top of mind’ te krijgen. Want veiligheid is meer dan het opsommen van de tien geboden of de Life Saving Rules; het gaat om een begrijpelijke uitleg van de spelregels. Interessant en boeiend om naar te kijken.

Movere Media maakt poortvideo’s, interactieve veiligheidsfilms en E-learning programma’s voor uiteenlopende klanten in Nederland en daarbuiten.

Movere Media:

  • Meer dan 15 jaar ervaring in film en animatie

  • Belevingswereld van de kijker als vertrekpunt

  • Breed portfolio van toonaangevende bedrijven

  • Inhoud en didactiek staan voorop

  • VCA gecertificeerd

  • Ervaring met verschillende e-learning pakketten

Niet met het vingertje wijzen

Het maken van een goede safety alert vereist invoelendheid en veel interactie met de klant. Een incident gebeurt nooit met opzet. Het is belangrijk om de gevoeligheid of schaamte voor de gebeurtenis te erkennen. Het gaat er daarom ook niet om om iemand de schuld te geven. Door middel van een safety alert worden medewerkers op een indringende manier geconfronteerd met de gevolgen van een onveilige werksituatie. Het is belangrijk dat de films realistisch en herkenbaar zijn voor medewerkers, zodat zij zich kunnen identificeren met de situatie en het belang van veilig werken inzien.

Voorbeelden van onderwerpen die behandeld kunnen worden in een safety alert zijn bijvoorbeeld werken op hoogte, botsingen met een heftruck, snijwonden en andere veelvoorkomende ongevallen op de werkvloer. Door deze situaties in beeld te brengen, worden medewerkers bewust gemaakt van de risico’s van hun werkzaamheden en worden zij gestimuleerd om veilig te werken.

Heeft u ook een verhaal dat met de juiste kleur en impact verteld moet worden?

Over Movere Media

Movere Media bestaat uit Kris, Alex en een professioneel netwerk van freelancers en bedrijven die qua werkwijze en kwaliteitsniveau aansluiten bij Movere Media. We hebben meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van verhalen vertellen.

We bedenken, we creëren, we werken samen en we genieten!

Movere betekent ‘bewegen’. We verplaatsen ons in de belevingswereld van de kijker, om diezelfde kijker een ervaring te geven en in beweging te krijgen. Door tot de verbeelding te spreken en de soms abstracte praktijk herkenbaar en tastbaar te maken.

Informeren, inspireren en motiveren… oftewel: Movere Media.

Film

Uw verhaal, verteld op onze manier! Met de belevingswereld van de kijker als uitgangspunt weten we moeilijke, soms taaie materie te vertalen naar een verhaal dat informeert, motiveert en activeert.

Of het nou gaat om de branding van uw bedrijf, het maken van een introductieprogramma of het informeren van medewerkers over veilig werken: film is het middel om een boodschap over te brengen. We maken videoproducties voor verschillende sectoren en bedrijven.

Animatie

Hoe leg je uit hoe een gasboring op een paar kilometer diepte in zijn werk gaat? Hoe laat je zien hoe een warmtecentrale precies werkt? Veel processen of procedures zijn niet in ‘live’ beelden te vangen.

Daarom maken we in veel producties gebruik van 2D of 3D animaties om die ingewikkelde werkprocessen vereenvoudigd te laten zien.

Een animatie is een doeltreffende manier om de kijker te binden, te boeien en te informeren.

E-Learning

Leren moet leuk zijn! Daarom ontwikkelen we eigentijdse e-learning programma’s met een afwisseling tussen leuke ‘doe-het-zelf’ spelletjes, korte filmfragmenten, foto’s, korte informatieve teksten en toetsvragen.

Om de gebruiker nieuwsgierig te maken en om op een leuke manier kennis over te dragen!